in , ,

УбавоУбаво СлаткоСлатко

Нема грешка со овој рецепт: Прелиена торта со јаболка, круши и крцкав бисквит

Подготовката е брза, само треба да почекате да се испече.

Состојки:

  • 2 круши
    2 јаболка
    2 јајца
    50 гр шеќер
    лажичка сол
    лажичка ванилин шеќер
    100 мл млеко
    30 гр путер
    70 гр брашно
    7g прашок за пециво

За бисквит:

  • 40 гр брашно
    20 гр путер
    10 гр шеќер
    1 лажица ванилин шеќер

Подготовка:

Изматете ги јајцата и додадете сол, шеќер и ванилин шеќер и промешајте уште малку. Истурете млеко и стопен путер и промешајте повторно. Потоа додадете брашно со прашок за пециво и промешајте повторно.

Исечете круши и јаболка на парчиња со средна големина и додадете во претходната смеса. Измешајте сè убаво.

Смесата распоредете ја во намастен и побрашнет плех со големина 10 × 22. Печете во рерна на 180 степени 25 минути.

Измешајте ги состојките на бисквитот со рацете во еден сад за да добиете нешто што личи на зрнеста структура. Потоа посипете ја оваа смеса преку цедалка над готовиот овошен дел. Потоа вратете сè во рерна уште 20 минути. Готовиот колач оставете го на собна температура 2-3 часа и послужете го.

 

На здравје!

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote