in

УбавоУбаво

Колку коњи гледате? Открива каков работник или менаџер сте

Едно од петте најважни сетила е видот. Не само што очите се „огледало на душата“, туку и начинот на кој секој поединец го гледа светот околу себе. Тоа може да го дефинира вашиот тип на личност и поглед на животот

Правила на играта:

1. Погледнете ја сликата секунда или две и избројте ги коњите.

2. Сега проверете каков тип на личност сте според бројот на коњи што сте ги забележале.

1. Гледаш само еден коњ

Вие сте тип на личност која повеќе ја интересира големата слика и полесно ја согледувате целата приказна отколку некои нејзини детали.

Работите, проблемите или решенијата ги гледате во целост, без да губите време да ги анализирате деталите.

Одлучувате брзо и лесно.

Овие квалитети се бараат во менаџментот на компанијата и би биле одлични во креирањето стратегии и донесување одлуки бидејќи сте способни да ги гледате работите „однадвор“, а во вашата глава веќе можете да видите што се случува пет или шест чекори понапред. Иако овие квалитети се генерално пожелни, не престанувајте да работите на себе.

Поврзете ги со знаење и искуство и ќе станете исклучително посакуван деловен „пакет“.

2. Сте виделе меѓу пет и десет коњи Перфекционизмот е видлив кај вас. Не ги земате работите здраво за готово и сте посветени на вистинските работи кои имаат големо влијание врз вашиот живот, пишува The Minds Journal.

Вие одлучувате врз основа на информациите со кои располагате, интуитивно, но разумно. И покрај вашата разумност, вашиот начин на работа може да биде многу опасен – за вас и за околината. Но, тоа не ве успорува, туку ве насочува директно кон вашите цели. Вашиот најголем проблем е што немате добар работен систем. Секогаш сте во движење и нема фаза на одмор за вас. Не е важно дали трчате или ползите, едноставно не застанувате…

3. Сте виделе единаесет или повеќе коњи Ве молиме дајте аплауз за г-дин/г-ѓа Фантастично! Имате исклучително остро око и забележувате работи кои другите тешко ги гледаат. Вие сте многу одговорни по природа и тоа е една од причините зошто никогаш не ги пропуштате ниту најмалите детали.

Ова е една од причините зошто луѓето сакаат да работат со вас. Знаат дека никогаш нема да се збркаш. За жал, перфекционизмот доаѓа со свои недостатоци. Често се наоѓате во ситуации кога не сте сигурни дали треба да продолжите да работите на нешто или да го завршите и да преминете на нова задача.

Убедени сте дека се може да биде подобро и токму таму настанува проблемот бидејќи немате граница и не знаете кога е време да престанете. Никогаш не сте целосно задоволни од вашата работа.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote