in

Што?Што?

КОЛКУ ЛУЃЕ ГЛЕДАТЕ НА ОВАА СЛИКА? Лошата вест е ако одговорот е само двајца!

Нова оптичка илузија со која можете да го тестирате вашиот мозок.

Корисник на TikTok по име Dark Saidi сподели цртеж со молив со корисниците на оваа мрежа, кој на прв поглед изгледа дека е во тотален хаос, но сепак е сосема поинаку.

Нашиот мозок резонира многу работи кои на прв поглед не се најјасни за око, така што оптичката илузија на која работел Саиди е одличен тест за вашиот мозок. Како што истакна авторот, доколку забележите само една личност на цртеж, вашиот мозок е во идентична хаотична состојба како и цртежот, што значи дека треба да работите на поголемо „ангажман“ на тој орган.

Од друга страна, според Саиди, идеално е да се видат 7 луѓе и мачка на сликата, но и 6 е задоволителна бројка.

Се испостави дека на поединците им треба малку време за да ги пронајдат сите ликови без многу мака, додека на другите им требаат минути за да го гледаат екранот.

– Го направив тоа за три минути, се колнам во животот – напишала една личност, додека другите биле уште повоодушевени.
– Леле, траеше околу три минути, но кога ќе ги најдов секогаш можев да се вратам и да ги видам повторно – додал некој друг.

И еве ги решенијата.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote