in

Експертот од Србија тврди: „Короната ќе исчезне како што исчезна еболата“!

Короната ќе исчезне на ист начин како што исчезна еболата, кога ќе поминат сите мутации, тврди еден од најголемите експерти во ова поле во Србија, д-р Ана Глигиќ.

„Короната мора да исчезне, на истиот начин како што исчезна еболата“ изјави докторката. Таа вели дека во иднина сигурно ќе се појавуваат случаеви на зараза, но тие ќе бидат многу ретки и индивидуални, но штом пандемијата заврши, таа нема да може повторно да се појави.

Единствената стратегија која ќе биде успешна во борба со корната е колективниот имунитет, односно што поголемата вакцинација, според Гликиќ.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote