in

Што?Што?

Потребна ви е една крпа: трик од 60 секунди за да го подобрите држењето и да си ја олесните кичмата

Сведоци сме дека во денешно време премногу гледаме на компјутерските екрани и особено на телефоните, а поради прекумерната употреба на овие уреди резултат на нашето тело е вкочанетост и лошо држење на вратот, рамената и горниот дел од грбот.

Со текот на времето, нашата позиција на главата се менува така што оди напред, заедно со рамената, што го оптоварува ‘рбетот и, конечно, влијае на целокупното влошување на држењето на телото. Меѓутоа, за да му ја вратиме потребната „рамнотежа“ на нашето тело, потребно е да му посветиме малку внимание, но на наједноставен начин и со наједноставни вежби!

 

Угледниот хиропрактичар, д-р Алан Мандел од Флорида, смислил интересен трик кој помага да го поправите вашето држење, а особено олеснува што за тоа ви треба само една минута!

https://www.facebook.com/watch/?v=364250821447932

 

Покрај тоа, единственото нешто што ви треба за вежбање е една крпа.

 

Вежбата се изведува со држење на крпа со раширени раце така што лактите ќе ви бидат под агол од 90 степени. Истегнете го пешкирот со вовлекување на сечилата, држете го десет секунди, а потоа опуштете се и повторете го потегот. Помеѓу сечилата ќе почувствувате мало чувство слично на горење.

Повторете го потегот неколку пати во текот на една минута и ќе почувствувате дека мускулите помеѓу вратот и рамената се зајакнале, што ќе влијае на поправилно држење на вашето тело!

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote