in

Кувар открива трик за најдобра кајгана: Оваа состојка е одговорна за најкремастиот појадок!

Слушнете го советот на одличен готвач и направете кајгана со фантастичен вкус за само неколку минути

Појадокот е најважниот оброк во денот, затоа е многу важно да биде хранлив, но и вкусен. Јајцата се секогаш добар избор затоа што се полни со протеини, а содржат и минерали како калциум, цинк и железо.

Еден од омилените начини да се подготви за многу луѓе се матени јајца.

Но, повеќето луѓе несвесно прават една грешка, поради што не излегуваат онака како што би сакале.

Истражувањето спроведено на социјалните мрежи на Buzzfeed, покажа дека 60 проценти од луѓето додаваат млеко во кајганата, верувајќи дека на овој начин добиваат „кремаста текстура“. Но, млекото го менува вкусот на јајцата, и ги прави само гумени.

Затоа, британски готвач откри како да направите совршени изматени јајца.

Наместо да додава млеко, готвачот Дан Џонис додава путер во изматените јајца.

Прво, загрејте го путерот во топла тава, додека не добие златна боја, а потоа додадете ги јајцата.
Оставете го огнот на средна температура, додека нежно ги мешате јајцата.

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote