in

СлаткоСлатко Што?Што?

Во Лас Вегас се гради арена во облик на огромна топка

Арената е висока 110 метри и широка 157 метри на најшироката точка. Тоа е музичка и забавна арена во форма на огромна сфера. Првично требало да биде завршена во 2021 година, но изградбата била прекината во април 2020 година поради тешкотиите предизвикани од пандемијата на „Ковид-19“. Подоцна истата година, изградбата продолжила.

Арената ќе има капацитет од 17.500 седишта, а сите седишта ќе имаат брз интернет пристап. Покрај тоа, ќе може да прими 20.000 луѓе на местата за стоење. Ќе има 304 паркинг места.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote