in ,

Што?Што?

Во Будва Се трага по изгубеното лавче ,кое може да стане опасен за околината

Во црногорскиот град Будва се трага по мал лав кој е изгубен.

Во потрагата ќе биде вклучена и Агенцијата за заштита на животна среда на Црна Гора.

„Тој лав е малечок, но тие растат брзо и за два, три месеци, ќе почне да јаде кучиња, мачки, луѓе и ситуацијата е прилично сериозна“, изјави Дарко Савељиќ од Агенцијата за заштита на животната средина.

Странски државјани го чувале како домашно милениче, по што се изгуби. Јавноста е загрижена затоа што лавчето не е пронајдено.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote