Колку пати сте се запрашале како коцките мраз во кафуле се целосно проѕирни, а оние што ги замрзнувате дома се нетранспарентни и матни. Тајната е во една работа, таа е многу едноставна и лесна.
Прв чекор: Немојте да користите вода од чешма туку филтрирана!
Водата од апаратот е побистра и почиста!
Една од работите предизвикани од матниот мраз е прашина и дополнителни минерали во водата од чешма. Филтрираната вода е многу подобра ако сакате да направите проѕирен мраз!
Втор чекор: Сварете ја водата!
Ова е многу едноставно, но многу ефикасно.
Се вари вода и се остава да се излади.
Откако ќе се излади, повторно зовријте ја водата.
– Тоа е тоа!
Објаснување: Двојното вриење го елиминира растворениот воздух во вода и ги распаѓа минералите во водата.
Ако сакате да го декорирате мразот и да му дадете вкус, можете да додадете овошје или овошен екстракт во водата, ќе изгледа убаво, ќе биде вкусно и здраво.