in ,

Лекот „Тројански коњ“ којшто ги уништува канцерогените клетки без да направи штета на телото, ги помина првичните тестирања!

Тестирањето на лекот именуван според популарната приказна за „Тројанскиот коњ“ беше успешно.

Според најновите информации, лекот успешно ги уништува канцерогените клетки во организмот, без да нанесе штета на околното ткиво. Научниците од Универзитетот во Единбург успеаја да комбинираат молекула која убива бактерии, SeNBD, со хемиски супстанци и стигнаа до одлични разултати.

Експериментот беше направен врз риби и човечки клетки и првичните тестови покажаа оптимистични резултати. Но и покрај тоа, лекот треба да помине уште многу тестирања, пред да се докаже дека е безбеден и ефикасен во борба против канцерот.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote