in

Љубовта има цена? Инфлуенсерка ја продаде својата љубов за 250 илјади долари!

Битсли одамна испеаја „не можеш да купиш љубов“, но тоа можеби не е точно за оваа инфлуенсерка која стана прва во светот која продава „виртуелна љубов“.

Инфлуенсерката од Полска, Марти Ренти ја продаде својата љубов во форма на NFT (вид на крипто-средство) за астрономска сума од 250 илјади долари. Но во оваа цена беше вклучено и ветувањето дека инфлуенсерката ќе оди на состанок со купувачот во реалниот свет.

„Неодамна го продадов моето прво NFT за неверојатна сума, нема да ви кажам колку, бидејќи нема да ми верувате. Не знам кој е купувачот сеуште, но сакам да му се заблагодарам од се срце“ изјави инфлуенсерката откако ја направи својата прва продажба.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote