in

УбавоУбаво

Многумина страдаат од ЛОША ЦИРКУЛАЦИЈА А НЕ СЕ СВЕСНИ ДЕКА ОВОЈ ПРОБЛЕМ МОЖАТ ДА ГО РЕШАТ ЗА САМО 20 МИНУТИ!

Многу луѓе имаат проблеми со циркулацијата, а подолу ќе наведеме неколку едноставни вежби кои ќе ви ја подобрат циркулацијата.

Дополнително, ќе биде добро и за регулирање на тежината

Истегнување

Ова треба да го правите кога ќе станете, т.е. да го вклучите истегнувањето во вашиот утрински ритуал, неколку минути.

Вежба за зглобовите

Застанете на нозе, а потоа застанете на прстите и кренете ги петите 2-3 секунди. Обидете се да затегнете
мускулите и повторете најмалку 10 пати.

Кружење на стапалата

Оваа вежба вклучува седење на стол и вртење на стапалата во насока на стрелките на часовникот. Направете го тоа 10
пати и ќе ја подобрите циркулацијата во нозете.

Склекови

Направете сет од 10 склекови и ќе ја добиете потребната енергија и ќе се чувствувате подобро.

Одење

Пешачењето е корисно бидејќи го подобрува протокот на крв во телото, а делува и со намалување на крвниот притисок. Затоа
пешачете што е можно повеќе и ќе бидете здрави.

Возење велосипед

Возете велосипед што е можно почесто и ќе го подобрите протокот на крв во долните екстремитети.

Пливање

Пливањето помага во снабдувањето со кислород до белите дробови и срцето, а одлично е и за мускулите, но и за зглобовите.

Јога

Техниките за јога ни помагаат на циркулацијата, па можете да почнете да ги практикувате.

Танцувај

Танцувањето помага да се ослободите од стресот, нервозата, но и да ги решите проблемите со циркулацијата.

Како ви се допаѓа?

-1 поени
Upvote Downvote