in , ,

Што?Што?

Некои луѓе мислат дека имаат право да навлегуваат во туѓата приватност, да коментираат и да ги осудуваат туѓите постапки, без да знаат каков живот живее таа личност или зошто прави нешто.

Мајките кои се грижат за себе често се мета на критики, а совршениот одговор на странците кои се грижат за туѓите грижи го најдовме на веб-страницата Немајка.рс:

„Каква мајка оди на кафе со другарките?!

Какви мајки вежбаат?!

Каква мајка оди во СПА?!

Каква мајка повремено прави нешто за себе, си купува нешто?!

Каква мајка оди на фризер, средува нокти?!

Каква мајка понекогаш оди во кафуле?!

Каква мајка повремено сака пауза од мајчинството?!

Каква мајка некогаш може да издржи повеќе од една минута без своите деца?!

Еве што е тоа:

Жена. Личност. Обичен смртник. Човек.

Мајка која знае дека мора да биде среќна и задоволна, за нејзиното семејство да биде среќно и задоволно.

Мајка која знае дека убавината и среќата доаѓаат од внатре, а тоа започнува одвнатре кога сме задоволни „однадвор“.

Мајка која знае дека не е здраво да се биде роб никому.

Мајчинството не е ропство, мајчинството е најубавата работа на светот, која се плаќа со чиста љубов. Како што имаме паузи на која било работа, ги заслужуваме и од мајчинството: да ги наполниме батериите, да си ги средиме ноктите, да ја шишаме косата и да блеснеме од среќа и задоволство.

Направете нешто повремено за себе, само за себе. Нека биде дури и најобична ситница; но таа ситница ќе те потсети дека си жив, и дека и ти заслужуваш време „Јас“.

Сеете првенствено за себе, потоа ќе сеете и за вашите деца и вашиот брачен другар.

Затоа што кога мама е среќна, целото семејство е исто така среќно.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote