in

Што?Што?

Марк Цукерберг, гради комплекс за преживување од 270 милиони долари на Хаваи

Марк Цукерберг се погрижи кога ќе дојде судниот ден, тој ќе биде подготвен со ултра затскриено скривалиште од типот на Leave the World Behind.

Според неодамнешната истрага на Wired, извршниот директор на Мета, наводно, си гради комплекс од 1.400 хектари на Хаваи, кој ќе содржи најмалку 30 спални соби и 30 бањи, поделени на повеќе од десетина различни структури. Според документите добиени од публикацијата, основачот на Фејсбук веќе платил неверојатни 170 милиони долари за купување земјиште во Кауаи, почнувајќи од август 2014 година и на крајот ќе отплати уште најмалку 100 милиони долари во трошоците за изградба.

Во центарот на огромното здание, наречено Колау Ранч, ќе има две згради кои седат на врвот на бункер за преживување. Двете станбени згради ќе имаат вкупна површина од околу 57.000 квадратни метри и ќе вклучуваат лифтови, индустриска кујна и конференциски сали. Плановите покажуваат дека многу од вратите низ домот се очекува да бидат звучно изолирани и да работат преку тастатурата. На живеалиштата ќе им се приклучи таен тунел што води до подземно засолниште од 5.000 квадратни метри, кое е заштитено зад метална врата исполнета со бетон. Бункерот ќе има сопствен простор за живеење, механичка просторија и отвор за бегство. Имотот има за цел да биде дополнително самодоволен со резервоар за вода висок 18 метри и способност да произведува сопствена енергија и залихи на храна.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote