in

Што?Што?

Математичка загатка го полуде интернетот: Можете ли да ја решите?

Математичка загатка со банани, часовници и геометриски фигури предизвика онлајн дебата.

Добро погледнете и размислете неколку пати пред конечниот одговор…

Интернет загатките и мозочните игри можат да бидат вистинска мака, особено ако не се решат „за секунда“.

Една таква е оваа математичка, а во коментар слободно пишете го вашето решение и поттикнете дискусија.

Ајде да видиме како мислите…

P. S. одговорот не е ниту 19 ниту 26.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote