in

Мекларен се приклучува во моторспорт серијата Extreme E во 2022!

Мекларен се приклучува во моторспорт серијата во која Луис Хамилтон и Нико Росберг имаат своја екипа – Extreme E.

Осумкратниот тим на Формула 1, Мекларен, има планови да се приклучи на оваа серија од 2022 година. Тимот на Луис Хамилтон, X44, веќе се натпреварува во Extreme E која започна оваа година.

Директорот на Ф1 тимот и на Мекларен, Зек Браун изјави за медиумите: „Нашата цел е веднаш да се приклучиме на овој иновативен формат на ваквиот тип на моторспорт. Тоа ни нуди можност да ги прошириме нашите хоризонти на интересен начин“.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote