Edo

Active 10 months, 1 week ago

Неколку ФАКТИ за најозогласениот нарко дилер – ПАБЛО ЕСКОБАР!

1.За време на ерата на Ескобар, неговото богатство се проценувало 30 милијарди долари, што е околу 60 милијарди во денешни пари. 2.Ескобар го основал картелот Меделин во 1972. 3.Во неговите најдобри денови, тој заработувал 420 милиони долари неделно. 4.Пабло за да ја затопли неговата ќерка од ладните ноќи во 90тите, запалил близу 2 милиони долари. 5.Ескобар се проценува дека имал 141 куќа, 142 авиони, 20 хеликоптери и 32 јахти. 6.Во 80тите, Пабло се обидел да се вмеша во политиката на Коломбија, па дури и да стане претседател. 7.Ла Катедрал е затворот кој тој сам го изградил кога требал да ја […] More

submitted by