in

СлаткоСлатко УбавоУбаво

Погледнете ги мермерните пештери во Чиле кои се феномен на природата (ВИДЕО)

Мермерните пештери во Чиле се вистинско природно чудо, скриено прилично во изолиран дел од земјата. Се наоѓаат во регионот Патагонија, најјужниот дел од Јужна Америка и дел се од езерото Хенерал Карера.

 

Пристапот до нив е возможен само со брод. Сепак, без грижа – додека да стигнете до оваа дестинација, вртоглавиот пат низ Патагонија веќе психички ќе ве подготви на лошата логистика. Особено ако одите со сопствен автомобил.

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote