СОСТОЈКИ:
100 гр бисквити
200 гр лешници
1 литар млеко
200 гр брашно
100 гр шеќер
100 гр путер
25 гр какао
25 гр нутела
10 ml екстракт од ванила
250 мл слатка павлака
ПОДГОТОВКА:
Мелениот бисквит измешајте го со мелените лешници (100 гр.) и наросете го на дното од калапот.
Во млекото прелијте ги брашното и шеќерот кои претходно сте ги измешале и варете додека не се згусне со постојано мешање.
Се трга од шпорет, па се додава путерот и се меша додека не се растопи. Потоа прелијте ги какаото и Нутелата, па измешајте.
Прелијте ги бисквитите и лешниците и измазнете. Изматете ја слатката павлака и прелијте со чоколадниот фил.
Израмнете и ставете во фрижидер половина час. Извадете, исечете, па посипете со мелени лешници (50 гр.), па секое парче свиткајте го во виткање.
Украсете со карамелизирани лешници по желба.