in

Мобилните телефони се забрануваат во училиштата во Велика Британија!

Schüler liest eine SMS auf dem Smartphone in der Schule

Министерството за образование побара од властите да ја забранат употребата на мобилни телефони во училниците во училиштата низ целата територија на Велика Британија.

Министерот Вилиамсон ги соопшти плановите за забрана на мобилните телефони поради лошата дисциплина на учениците. Идејата е да се зголеми фокусот и да се подобри ефикасноста на наставата како и дисциплината.

Ваквите планови добија остра критика од директорите и професорите на училиштата бидејќи тие веруваат секое училиште треба да одлучи за себе како да воведува дисциплина. Тие веруваат дека оваа забрана може да предизвика повеќе проблеми отколку што ќе реши.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote