in

ЕКСПЕРТИТЕ ПРЕДУПРЕДУВААТ: Можна е појава на лажни вакцини против КОВИД-19!

Масновната вакцинација во Русија штотуку започна, а наскоро ќе започне и во Велика Британија. Докторите, настацвниците и социјалните работници веќе започнаа да ја примаат првата доза од вакцината Спутник V, иако испитувањата за неа се сеуште во тек. СЗО сепак предупредува дека пандемијата сеуште не е завршена.

Експертите од Европската полициска служба предупредуваат дека доаѓањето на вакцината носи нови опасности. „Веднаш откако на пазарот ќе се појави вистинската вакцина, се очекува да се покават и да се прошират лоши фалсификувани нејзини верзии“ – објавија од службата.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote