in ,

СлаткоСлатко

На 20 години сам си направил куќа за 5.000 евра далеку од метежот и хаосот (ВИДЕО)

Занислете имате 20 години и живеете во целосна природа, во куќа што сами сте ја изградиле со вашите 10 прсти.

Во Англија има еден млад човек кој го претворил тој сон во реалност.

Том сакал да стане независен, но сакал и да изгради своја куќа, па започнал со работа за изградба на мала, едноставна куќа.

Тој не сакал да ги поторши сите заштеди во своите дваесетти години на кирија, па почнал да гради куќа.

Том започнал да гради на имотот на неговите баба и дедо. Кога имал само 17 години, купил приколка на која започнал да гради куќа.

Сам ја направил изолацијата, приклучокот за струја и вода. Кога наполнил осумнаесет години, Том изгради куќа за себе.

Куќата има соларни панели, но и пумпа за вода. Том направил пумпа која собира дождовница што се користи за туширање.

Овој млад човек потрошил 5.000 евра за изградба на оваа мала куќа, и има кујна + дневна соба, бања и мала спална соба.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote