in

Најдлабок базен во светот и подземен град беа отворени во Дубаи!

Во Дубаи се отвори најдлабокиот базен во светот кои, доколку имате можност, мора да го посетите.

Базенот е длабок 60 метри и е дел од најновиот подводен град кој е наполнет со неверојатни 14 милиони литри вода. Доколку не можете да замислите колку е тоа многу, базенот е барем 4 пати поголем од било кој базен во светот.

Базенот ја доби титулата „најдлабок базен во светот“ и беше впишан во Гинисовата книга на рекорди. Подводниот град не е отворен за јавноста, туку можете да го посетите само доколку претходно сте биле поканети.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote