in ,

СлаткоСлатко

Погледнете кај се наоѓа најдолгиот стаклен мост во светот

Мостот е отворен по повод 47-годишнината од крајот на Виетнамската војна, мостот Бел змеј, кој е долг 632 метри и се состои од три слоја калено стакло со дебелина од 40 милиметри.

Најдолгиот мост во светот со стаклен под е отворен за сите храбри патници, подготвени да го поминат меѓу две планини во Виетнам.

Изграден во планинска област на северот од земјата, мостот со стаклено дно е најновата атракција во областа, која веќе е една од најпопуларните туристички дестинации во земјата, објавија локалните медиуми.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote