in ,

Што?Што?

Најголемиот дијамант на аукцијата досега, вреден меѓу 20 и 30 милиони долари

„Камен“ или „рок“ (The Rock) е бел дијамант од 228,31 карати кој наскоро ќе се најде на аукција.

Се проценува дека овој скапоцен камен, кој е пронајден и направен пред две децении во Јужна Африка, вреди меѓу 20 и 30 милиони долари.

Ова е најголемиот дијамант досега претставен на продажба на аукција.

„Стоун“ ќе биде понуден на продажба на 11 мај во Женева, а организаторите на лицитацијата најавија дека дел од приходот ќе биде дониран на Црвениот крст.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote