in

НАЈЛЕСЕН РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ! Богата лазања со сирење што се топи и „се растега“, подготвена за 30 минути!

Ако сакате тестенини, лазањите секако е едно од вашите омилени јадења, но многу е полесно да подготвите шпагети отколку да вриете два одделни сосови и да чекате да се печат лазањите, нели?

Не, ако го следите овој рецепт, тој е лесен и едноставен и нема толку многу чекори како класичната лазања со месо.

Лазањата со три вида сирење го скратува времето на подготовка бидејќи нема сос за готвење, а не мора да користите листови тесто лазања, можете да користите и долги брановидни јуфки и ќе го добиете истиот резултат.

Состојки:

  • 400 грама тестенини
  • 200 грама младо сирење
  • 250 грама тврдо сирење
  • Две конзерви домати 400 грама
  • оригано или босилек
  • сол, бибер
  • Пармезан

Подготовка:

Сварете ги тестенините во зовриена вода пет минути, за да бидат „ал денте“, па исцедете ги. Исечкајте го излупениот домат по потреба, за да добиете погуст сос, зачинете го со сол, бибер и суви билки.

Загрејте ја рерната на 200 степени, а потоа ставете малку домат на дното од тавата. Наредете ги тестенините, па ставете го младото сирење, изрендајте тврдо сирење и додадете го доматот одозгора. Повторете го процесот додека не ги потрошите тестенините. Ставете уште малку домати одозгора и изрендајте го остатокот од сирењето. Наросете со рендан пармезан и печете во рерна околу 20 минути. Послужете топло.

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote