in

WTFWTF

Најмистериозни организации во светот! Thule Society! [шести дел]

Некои од овие организации се основани за да го променат системот во светот и да управуваат со луѓе, некои за да предизвикаат страв извршувајќи насилни акти, а други за да организираат ритуали за духовно прочистување. Ги составивме најмистериозните организации во овој серијал.

Thule Society

Тоа е езотерична организација основана во 1912 година од Рудолф Фон Серботендорф. Меѓу гласините е дека Хитлер издигнал благодарение на оваа организација.

Симболот на организацијата Туле е двојнорог Викиншки шлем. Камен-темелниците на ова учење, вкоренети во изгубената континентална цивилизација „му“, беа непознатите аспекти на човечката психологија и временските димензии. Нивната цел беше да ја променат судбината на светот реализирајќи го „транспортот на луѓе и возила на време“ и да создадат супериорна раса и да водат дијалог со „повисоката интелигенција“.

Дитрих Екард, еден од 7-те основачи на нацистичката партија, го објасни основниот израз на сектата Туле како што следува;

Сите тајни на „Туле“ се вкоренети во античката изгубена цивилизација. Некои посреднички субјекти помеѓу човечките суштества и надворешните интелигенции претставуваат голем извор на моќ за оние кои ги достигнуваат овие тајни. Овој извор на моќ ќе го натера Германецот да доминира во светот. Повторно, овој извор на моќ ќе овозможи појава на супериорен човек на иднината и промена на човечкиот вид. ‘

Седиштето на организацијата Туле се преселило во Истанбул по првата светска војна. Шеф на организацијата е „Барон Рудолф фон Себотендорф“ (познат и како „Рудолф Глауер“), кој Хитлер го испрати во Истанбул, но подоцна беше убиен во Истанбул како (самоубиство) (наречен „Тајниот муслимански барон“) во турската литература). авторот на истражувањето, Џејсон Бишоп, наведува дека Барон Себотендорф е личност која многу добро го познава исламскиот мистицизам и суфизам во сите негови детали и има директен контакт со сектите.

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote