in

WTFWTF

Најмистериозни организации во светот! Бохемија Клуб и Роза – Организација на крстоносци! [четврти дел]

Некои од овие организации се основани за да го променат системот во светот и да управуваат со луѓе, некои за да предизвикаат страв извршувајќи насилни акти, а други за да организираат ритуали за духовно прочистување. Ги составивме најмистериозните организации во овој серијал.

Бохемија Клуб

Тоа е организација основана во 1872 година. Елитите на западниот брег на САД се членови на оваа заедница. Републиканскиот претседател и претседателските кандидати се сите членови на оваа заедница.

Пристапот до приватната долина на заедницата, чии активности се високо класифицирани, е блокиран од американските владини сили. Фармата во центарот е таква што стотици луѓе можат да присуствуваат на викенд состаноци истовремено. Постојат храмови во скоро секоја држава на САД. Нивните симболи се бувови. Бувот се обраќа во ритуали, а мотивот на був се користи како симбол.

Боемијан Гроув е повисок и потаен елитен клуб и на многу богатите и на клучните елити. Скоро илјада американски елити редовно се собираат на фармите во Калифорнија или други држави за време на викендите и вршат тајни ритуали.

Роза – Организација на крстоносци

Тоа е езотерична организација основана во Европа во 16 век. Нејзиното име е изведено од нејзините најважни симболи, кои се состојат од роза и крст.

Харгрејв Џенингс, член на „Сосиетас Росикрочијана“ во Англија, се потруди да нагласи дека овие ритми и мистерии во суштина имаат сексуална природа.. Тој јасно изјави дека го симболизира животот во форма на испреплетени мажи и жени.

Нејзиниот основач е познат како Кристијан Розенкреуз, но некои тврдат дека организацијата цветала во антички Египет и дека во организацијата биле вонредни верски и филозофски водачи, како Платон, Исус и Фило Александриски. Сепак, нема докази за датумот на организацијата надвор од 16 век.

Организацијата беше затворена во 1630 година од советот на Малине, под обвинение за магија и верско отстапување.

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote