in

Науниците открија 30 нови досега непознати вируси замрзнати во мраз!

Повеќе од 30 вируси беа откриени во мраз во Кина, голем број од нив се досега невидени.

Многу пати во хорор филмовите можеме да видиме како научниците откриваат нешто непознато во мразот и честопати тоа не завршува на добар начин. Во изминатите неколку години, научниците стигнаа до неколку фасцинанти откритија.

Но последното отркитие е малку застрашувачко. Според журналот Микробиом, научниците откриле вируси во мраз кој бил замрзнат околу 14,400 години. Во него биле пронајдени 33 вируси и дури 28 од нив никогаш претходно не биле идентификувани. Се верува дека вирусите ги напаѓаат растенијата, а не луѓето и животните.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote