in , ,

Што?Што?

Не помагајте на другите на своја сметка – 5 работи кои мудрите жени нема да ги направат за другите

Човекот со годините станува позрел и дури тогаш сфаќа некои работи. Животот поминува брзо, а ние често не ги сфаќаме нашите грешки.

Многупати очекував помош од луѓето, не доаѓаше. Денес ќе споделам со вас 5 работи што не треба да ги правите за луѓето.

1. Не помагај. Убаво е да се биде љубезен, љубезен, сочувствителен и отворен кон луѓето. Да сакате да помогнете е исто така прекрасно, но на некои луѓе не можете да им помогнете.

Престанете да се нудите да си помогнете. Ако некому му требаш, ќе те бара. Чувај се.

2. Не наметнувајте ништо и не преземајте иницијатива во општеството. Ако порано бевте личноста која наметнува чувство на заедништво и која секогаш е иницијатор, време е да престанете.

Оставете ги другите да преземат иницијатива. Погледнете ги работите детално и разберете кој е вашиот пријател.

3. Не споделувајте совети. Нема потреба од тоа. Знаеме дека имате најдобри намери, но честопати излегува поинаку. Особено, не споделувајте совети освен ако не ве прашаат.

Дури и ако некој ве праша за совет, размислете добро за вашиот одговор.

4. Не слушајте туѓи поплаки. Нема потреба и нема причина да трпите ничија негативност. Грижете се за себе и бегајте од луѓето кои ве третираат како вреќа со фрустрација и нервоза.

Борете се против таквите, бидејќи не сте должни да ги слушате.

5. Не поддржувајте ги оние кои грешат. Порано ги поддржував дури и оние кои грешат и ми се блиски. Денес веќе не го правам тоа затоа што мислам дека е погрешно. Ги извадив очилата во розова боја и повеќе не барам оправдување за никого. Се грижам за себе и за мојата благосостојба, тоа ми е најважно.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote