in ,

СлаткоСлатко

Ако постојано им простувате на луѓето – Во голема неволја сте: Пауло Коелјо за измама и предавство на саканите

Далечните луѓе не можат да те изневерат, т.е. оние кои се далеку од твоето срце и емоции, само оние кои се блиски до тебе можат.

Не сме изневерени од странци и непријатели, туку од оние кои ги пуштаме многу блиску до нас. Не можете да го промените она што веќе се случило, тоа останува зад вас. Но, затоа можете да развиете адекватна тактика за себе која ќе ви помогне да се спасите и брзо да закрепнете по предавството.

Иако е познато дека Пауло Коељо е позитивен, тој има и малку потешки цитати. И сега совети за тоа како да се справите со ситуации на предавство:

1. Прво, запомнете дека никој не е имун на предавство. Се разбира, да бидете внимателни може да ви помогне, но не може да ве заштити од предавство. Дури и најомилената личност за која мислевте дека никогаш не може да се сврти против вас, всушност може да го промени својот став и приоритети.

2. Не можете да влијаете на минатото, но можете да донесувате мудри одлуки од кои зависат вашата сегашност и иднина. Не држете се до болката што ви ја предизвикала некој близок во минатото. Тоа се случило во минатото и треба да остане таму. Инвестирајте во вашата сегашност и иднина. Размислете што сакате од животот.

3. Запомнете дека предавството од саканата личност само го покажува вистинското лице на таа личност. Тоа не е истата личност што толку многу ја сакавте. Таа личност сега го покажа своето вистинско лице, а тоа лице ви донесе сериозна болка. Иако, таа личност ќе ја види и штетата што си ја направил себеси – те изгубил со предавство.

4. Довербата никогаш не може целосно да се врати. Не дозволувајте ова да ве повреди, само бидете свесни за тој факт. Откако ќе се случи предавство, дури и да простите, невозможно е да го погледнете партнерот со исти очи.

Довербата е многу важна. Никој не ве спречува да му дадете уште една шанса на личноста, но секогаш прво мислете на себе. Ако не чувствувате дека можете да се откажете и да продолжите понатаму, нема потреба да се борите и да работите против себе.

5. Бидете внимателни со давањето шанси.

Секогаш прво размислете кому и зошто давате уште една шанса. За жал, во многу ситуации во животот добрите луѓе лесно простуваат и забораваат, а изневерот не се менува и продолжува да ви прави лоши работи. Ако постојано простувате предавства, вие сте во опасност.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote