in

СлаткоСлатко Што?Што?

Не се болни и не знаат за ракот! Тие живеат добро над 100 години, а жените раѓаат на 65 години! Клучот е во ова овошје

Благодарение на само една намирница, овој народ е најдолговечниот во светот.
… ..
Верувале или не, постојат луѓе на земјата кои се целосно здрави и во текот на нивниот многу долг живот. За нивните 120 години, кои често ги доживуваат, можам да се заблагодарам само на една намирница.

Сега нивната тајна е откриена.
…….
Најздравиот дел од светската популација се Хунзите, односно луѓето кои живеат во истоимената долина. Никогаш не слушнале за рак или некоја друга болест. Сето тоа благодарение на нивната карактеристична исхрана.
…….
Се верува дека големото количество кајсии кои ги консумираат е причината поради која не страдаат од тумори. Имено, тие се во одреден период, кој трае од 2 до 4 месеци, не јадат ништо, туку пијат сок од суви кајсии.
Треба да се напомене дека семките од кајсија содржат витамин Б-17, кој е добро познат и моќен дериват против ракот. Најфасцинантно е што овие луѓе можат да се пофалат со неверојатна долговечност.

Просечниот животен век на народот Хунза е 120 години. Се капат во ладна вода, а жената раѓа бебиња и на 65 години.
Хунзите во текот на годината консумираат само сирово овошје и зеленчук, суви кајсии, јаткасти плодови, разни житарки како хељда, просо и јачмен. Покрај тоа, тие редовно консумираат млеко, јајца, мешунки и многу здрава храна.

Еве зошто Хунзите се најздрави, а сега можете да бидете меѓу нив.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote