in , ,

СлаткоСлатко

Не се осветувајте на лоши луѓе – Доволна е негативноста во која живеат: Најдобар начин за решавање на проблемите

Не секој човек кој ве навредува е лош човек. Луѓето кои се склони кон лоши дела и понижување на другите се всушност многу несреќни.

Не се сите луѓе навистина лоши и не се сите толку лоши како што мислиме. Поентата е дека всушност нема многу навистина лоши луѓе во нашата средина, но има и такви луѓе кои ја покажуваат својата грда страна. Сите ние имаме убава и грда страна која одвреме-навреме ја покажуваме.

Според тоа, она што сме го преживеале, колку животот ни бил суров и колку сме разочарани од животот – толку многу покажуваме која е нашата доминантна страна. Некој што ве напаѓа или навредува не е нужно лоша личност. Можеби сега ви звучи лудо, но размислете малку повеќе.

Иако во тој момент ќе се чувствувате повредени или нападнати, иако ќе мислите дека тој е најлошиот човек на светот – не е. Сите ја имаме таа погрда страна, едноставно не ја покажуваме. А кога некој ќе ти го покаже тоа не го опишува целиот свој карактер.

Несреќи во минатото, трауми, лошо здравје – сето тоа може да биде причината поради која личноста влегува во конфликт со другите. Никој не започнува конфликти затоа што ужива во тоа, туку од тага, очај и незадоволство. Затоа, пред да им судите на таквите луѓе, обидете се да разберете дека нивната негативност всушност доаѓа од нивната несреќа.

Имајте сочувство за таквите луѓе бидејќи животот не им е лесен. Не влегувајте веднаш во борбен режим обидувајќи се да ги вратите истите навреди или пцовки, туку разберете дека личноста е несреќна. Дури и ако чувствувате потреба да му се одмаздите, запомнете дека негативноста во која живеат е доволна казна.

Запомнете дека таквиот човек е доволно лош по своја кожа и дека му е тешко да се избори со сите оние негативни чувства што ги доживува во себе. Подобро е да ги игнорирате отколку да се расправате со нив, на тој начин ќе го зачувате вашиот разум и благодат.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote