in ,

СлаткоСлатко

„Не трчај по мажи, кажи го своето мислење…“ – 5 причини зошто мажите „смртно“ се заљубуваат во вас

Никогаш не сте ги разбрале оние жени кои постојано кукаат дека никој не ги сака. Каде и да се појавите, го привлекувате вниманието на мажите и секогаш можете да избирате. Тоа е сосема природна работа за вас и не размислувате многу за тоа. А еве зошто се заљубуваат во вас:

1. Не трчајте по мажи

Не е сосема сигурно кое е постаро овде – кокошката или јајцето. Дали не ги бркате мажите затоа што ве опкружуваат цело време или ве опкружуваат затоа што никогаш не сте ги ни бркале?

 

Во секој случај, вие водите многу богат и разновиден живот во кој вашиот интерес за мажите го зазема своето место како една од многуте сфери на интерес.

Токму затоа што не сте фокусирани да барате љубов, љубовта секогаш ве наоѓа.

2. Кажете го вашиот ум и мислите го она што го кажувате

Не сте од оние кои се преправаат во машко друштво. Вие сте токму она што се покажувате дека сте. Не се срамете од себе и вие сте реална личност. Не дозволувате вашето расположение и живот да зависат од тоа што мислат и кажуваат другите, бидејќи добро се познавате себеси.

Знаеш да им судиш на луѓето и не си податлив. Имате и високо ниво на самодисциплина, па не дозволувате да се навредите со грубо однесување поради повредени чувства. На луѓето јасно и гласно им давате до знаење што мислите и што очекувате од нив. Вие не играте игри, вие навистина комуницирате.

3. Знаете да ги слушате луѓето

Никогаш не си бил џагор или озборувач. Навистина не ви е гајле кој што прави и со кого. Празни разговори ве прават неверојатно уморни и претпочитате да го посветите вашето време на оние луѓе од кои можете да научите нешто и приказни што може да резултираат со напредок.

Претпочитате да се опкружувате со луѓе со богат дух и животна мудрост и да слушате што имаат да кажат, наместо да уживате во звукот на сопствениот глас. Кога ќе поставите некому многу едноставно прашање: „Како си?“, искрено сте заинтересирани да го слушнете одговорот – не ги прашувате луѓето само заради ред.

Подготвени сте отворено да пофалите нечиј успех, но и да пружите конструктивна критика, кога тоа е потребно. Не се срамете да ги признаете своите грешки. Затоа навистина учите од нив.

4. Сакајте се себеси и тоа се покажува

Од физички изглед до духовен развој – постојано работите на себе и не дозволувате да се занесувате од комплицирани животни околности. Не дозволувате животот да ве скрши, туку се трудите да го извлечете убавото и корисното од се.

Затоа само блескаш. Тоа внатрешно задоволство се покажува на твоето лице и тоа е заразно. Секој би сакал малку да „загребе“ на вашата фантастична аура.

Својата слика ја градиш на вистински вредности. Вашата личност е толку силна што оваа сила се прелева на вашиот изглед и впечатокот што го оставате. Кога некој би ставил прст на она што е толку фантастично за вас, нема да може да издвои ниту една специфична работа. Тајната е во целокупната структура и хармонија.

5. Вие сте едноставни

Животот е комплициран колку што ние го правиме. Законите на универзумот се едноставни, ние сме тие што ги комплицираме преку нашите идеи, предрасуди и искуства.

Затоа, обидете се да не ги преанализирате работите што не се важни. Вие се концентрирате на суштината и не сте од оние досадни луѓе кои наоѓаат вина во сè. Го земаш тоа што го сакаш и не дозволуваш да те окупира она што не го сакаш. Не теоретизираш, туку живееш.

Дождлив ден, откако ќе ја средите косата како што треба, никогаш не може да ви ги расипе плановите. Тоа е само добра можност да облечете нов мантил.

Ќе танцувате на музика што не ви се допаѓа премногу затоа што сакате да се забавувате – каква е користа да седите во агол и да се грчете бидејќи работите не се онакви какви што сте ги замислиле или какви што би сакале да бидеш.

Прилагодливи сте и снаодливи. Ако немате пари за убав фустан од излог, ќе најдете начин некако да го комбинирате или сами да зашиете уште поубав. Нема да кукате затоа што не можете да си го дозволите тоа.

Впрочем, материјалните работи не ве оптоваруваат толку многу. Свесни сте дека постојат поради вас – не вие ​​поради нив.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote