in ,

УбавоУбаво

Независна жена не е таа што е сама – туку онаа која сама си ги плаќа сметките: 5 показатели за силна жена

Што всушност е независност и зошто независните жени се толку привлечни? Многу луѓе погрешно ги мешаат независноста и осаменоста, но тоа се сосема различни концепти.

Зошто многу мажи се трудат покрај себе да имаат независна жена? Независната жена е и привлечна и одбивни. Привлечна е затоа што има изградена личност и им дава голема поддршка на сите околу неа, а одбивна затоа што не ги поднесува сите грешки на луѓето околу неа.

Ова се некои од главните карактеристики на независна жена:

1. Човек кој може да живее сам, но не мора да е сам. Многу луѓе мислат дека независните жени се всушност оние кои живеат сами, но тоа не е така. Жената може да биде независна и во бракот и во семејството…

Независна жена е онаа која знае да се грижи за себе во сите услови, почнувајќи од финансиската страна на животот и завршувајќи со емотивната страна.

 

2. Таа живее во сегашноста. Независната жена живее за претстојниот ден и не се замара многу за минатото. Таа ја планира иднината, но не живее во неа.

 

3. Знае кога да каже не. Независна жена не дозволува никој да ја искористи. Нема да има проблем да каже дека не сака нешто кога не сака.

 

4. Не се срами да побара помош, но не бара од никого за тоа. Да се ​​биде независен човек не значи да се биде егоцентричен и тврдоглав.

Независната жена е свесна дека може многу да направи сама, но кога ќе сфати дека некој друг може да и ги олесни работите, нема да се двоуми да побара помош.

 

5. Тој нема многу пријатели. Ова не е нужно секогаш показател за нечија независност.

 

Но, независните луѓе се познати по тоа што не го толерираат однесувањето на многу луѓе. Попрво ќе бидат среќни во својата осаменост отколку во друштво со личност која не ги сака или се однесува по нивна желба. Многумина ги нарекуваат „волци осамени“ но тие се многу повеќе од тоа.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote