in ,

СлаткоСлатко

Никогаш никој не чекај

Никогаш не чекај. Или е или не е. Важи за љубов, пријателство, помош, продажба, средба. Работите се случуваат или се сонуваат.

Сонливото е прекрасно, но одложување. Сè за што сонувате не постои.

Но, кога тргнувате да го остварите вашиот сон, станувате конкретни, преземате конкретни чекори, зборувате со јазикот на дејствување, поставувате прашања.

Ако не добивате одговори на прашањата, бегајте. Нејасноста ве држи во затвор. Чекањето, кога чекате нешто, е суптилна форма на манипулација.

Доаѓа тој што те сака, тој што помага, помага веднаш, тој што поправа, поправа веднаш, сè се случува брзо и ефикасно. Не замислувајте други луѓе, видете што прават, бидејќи тоа е поблиску до вистината.

Ако тропнете на врата што не се отвора, не престанувајте да тропате, туку сменете ја вратата.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote