in

Новотарија во Формула 1: Ќе гледаме СПРИНТ-ТРКИ во три викенда оваа сезона!

Кратки, спринт трки за прв пат во историјата ќе бидат воведени во најпрестижното моторспорт натпреварување – Формула 1.

Поени ќе добијат првите тројца кои ќе завршат на подиумот во спринт трките, односно 1 поен за третиот, 2 за вториот и 3 за првиот. Позициите на гридот ќе бидат одлучени според крајниот поредок после спринт трките.

Квалификациите ќе се одржуваат и според нив ќе се одлучи кој каде ќе започне на спринт трките. Тие се поместени во петок, наместо како што беше досега во сабота. На нивно место ќе се одржат новите спринт трки, а третиот тренинг нема воопшто да се одржи.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote