in , ,

СлаткоСлатко УбавоУбаво

ОПРА ВИНФРИ – ОВА МИ ГО ПРОМЕНИ ЖИВОТОТ, А МОЖЕ И ВАМ: Направете 1 работа за среќа и успех – немојте да го чувате ова во себе!

Опра Винфри открива – ова ми го промени животот на подобро, а наскоро може да го подобри и вашиот! Еве што да правите…

Постои енергија која ни го замаглува видот и не ограничува – тоа се негативни траги од минатото кои не ни дозволуваат да го живееме целиот свој потенцијал. Опра Винфри често на своите придружници им дава задачи и алатки за личен развој, а една од највредните секако е ОТКАЗ!

„Тоа е животна практика што ја научив многу одамна и која ме ослободи на многу начини. – објаснува Опра, додавајќи дека техниката на отказ и го променила животот.

Опра посочува дека долго време сме лути на некој што ни направил нешто лошо или пак во мислите повторуваме ситуации од минатото, а тоа не спречува да бидеме среќни, не спречува да бидеме во сегашноста момент.

Постојано премотување ситуации од минатото до исцрпеност – „зошто ми го направија тоа“, „зошто ми рекоа дека не го заслужувам тоа“, „зошто така се однесуваа со мене“ – сето тоа те држи заглавен и тоа никогаш нема да го промени она што се случи. Мора да притиснете стоп и да ја отфрлите потребата да се сеќавате на тие настани, а потоа да се вратите назад во сегашниот момент“.

Откажете се од надежта дека минатото можело да биде поинаку и дека луѓето би се однесувале поинаку со вас доколку сте биле поинакви. Нека бидат дел од вашето минато. Тие се такви какви што се, а тоа не можеш да го промениш, може само да се разочараш.

„Ако не го направите ова, ќе заглавите во околности кои всушност ве чинат време и енергија. Личност од минатото што ја држите длабоко во себе и која се однесувала лошо со вас, таа не ни размислува за вас. Таа продолжува и остануваш заглавен на место“. – предупредува Опра.

Промената на лошите навики кои му штетат на вашата благосостојба не е лесна задача, па Опра вели дека треба да си поставите 2 важни прашања за да можете да се ослободите од работите од минатото: „Зошто се држам до ова?“ и “Како ми служи ова?” Важно е внимателно да размислите за одговорот.

Опра споменува и уште едно важно прашање за ослободување од минатото – „Запрашајте се, дали сакате да бидете во право или сакате мир? Од ова, Опра Винфри заклучува дека можеби нема наскоро да ја постигнеме правдата, но важно е да го зачуваме мирот – само така конечно можеме да ги добиеме и двете.

„Со повторување на негативното минато во вашата глава, само ја засилувате болката – пуштете ја. Издишете, направете простор во срцето за нешто што ќе ве подигне. Опкружете се со луѓе кои го сакаат најдоброто за вас. Олесните го вашиот товар и пуштете го тоа оди.” – заклучува Опра.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote