Некои салати не можеме да ги замислиме без тартар сос, а вкусот во ресторан е секогаш некако подобар отколку кога го правите дома.
Овој рецепт ќе ви помогне истиот да биде подобар отколку во ресторан, а со тоа значително ќе го подобрите вкусот на вашите јадења.
Одличен е и со сланина, како и пржени пиперки полнети со сирење, поховани тиквици и кашкавал.
Состојки:
- 2 јајца,
- 2 жолчки,
- 1 лажичка маслиново масло,
- 1 млад кромид,
- 50 гр кисели краставички,
- 1 лажичка сенф во прав,
- 120 гр кисела павлака,
- 1/2 лимон и зачин
Подготовка:
Јајцата сварете ги тврдо, па одвојте ги жолчките и белките. Сварените жолчки измешајте ги со суровите. Потоа додадете сенф во прав и сè добро измешајте. Постојано мешајте, па прелијте со маслиновото масло. Постепено додавајте сечкани краставици, копар, сецкан кромид. Додека мешате, додадете ја павлаката. На крајот, додадете сок од лимон и сè целосно измешајте.
На здравје!