in

СлаткоСлатко

Веднаш ќе се чувствувате подобро – Отстранете ги овие 10 огромни извори на стрес од вашиот живот!

Од што би се откажале, ако некој ви понуди да ги фрлите сите ваши извори на маки во некоја магична корпа за отпадоци?
Клучот за борба против стресот не е да работите повеќе на ситуација што ви носи непријатност, туку да бидете подготвени да направите помалку.

Одредени работи што ги правите во животот само ја влошуваат ситуацијата, а кога прибегнувате кон такво однесување, всушност додавате масло на огнот. Во ситуации кога сте обземени од грижи, олеснете си со менување на овие десет работи за себе:

1. Ослободете се од потребата да им угодувате на другите.

2. Престанете да барате изговори.

3. Не се чувствувајте како да треба веднаш да реагирате на се, некои работи можат да почекаат.

4. Дозволете си да бидете недостапни за другите, кога чувствувате потреба. Во ред е понекогаш да одбиете состанок.

5. Престанете да верувате дека ви треба она едно нешто што го немате за да бидете посреќни и поуспешни. Не е точно дека постои само една работа чија моќ е толку моќна што владее со вашиот успех и неуспех. Секогаш има друга можност.

6. Контролирајте ја желбата за фалење. Има луѓе кои ќе те гледаат онакви какви што навистина си, без да мораш да им се докажуваш. Вие сте единствените вистински!

7. Престанете да се обидувате да бидете прифатени од сите. Никогаш нема да бидете прифатени од сите и тоа е во ред. Ваша задача е да го прифатите тој факт.

8. Запомнете дека не мора да го знаете секој детал. Животот знае и понекогаш функционира на мистериозни начини.

9. Ослободете ја идејата дека треба да бидете совршени. Секому му се случуваат грешки. Во ред е некој да биде сведок на вашата лудост.

10. Не си предизвикувајте дополнителен стрес, сметајќи се себеси одговорни за сите луѓе околу вас. Верувајте дека ќе им помогне милостивата универзална сила на љубовта и правдата, која е иста за сите. Давате поддршка и да им помагате на другите е прекрасно, но кога ќе почне да предизвикува стрес, време е да ја оставите ситуацијата да се одвива по својот тек.

Кога венее под тежината на стресот, отфрлете дел од таа тежина и ќе добиете нов поттик!

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote