in , ,

СлаткоСлатко

Оженет маж објаснува: Ниту едно здолниште нема да одвои добар маж од неговата сопруга

Ако човекот го најде совршениот цвет среде пустина, оној што го бара, никогаш нема да го остави.

На секој маж му треба жена која има мудрост да му помогне успешно да помине низ животот. Често слушаме дека покрај успешен маж има уште поуспешна жена, што е апсолутно точно. Жената му носи смисла и насоки во животот на мажот за да стане помудар.

Бидејќи сум маж, мислам дека имам прилично добра идеја за тоа што се случува во машкиот мозок. Но, за некои читатели тоа може да изгледа како целосна мистерија. Како што ние мажите понекогаш ни е тешко да сфатиме што мислат жените, жените често не можат да сфатат што мислиме во врската.

Вистинската личност ве крева и се однесува со вас со почит што го заслужувате. Повеќето луѓе не сакаат да повредат друга личност, но тоа често се случува. Мора да се сакате себеси за да можете да ги сакате другите. Кога жената сака некого, таа го сака со целото свое срце и целосно му е посветена.

Ако мажот најде жена која вистински го сака, тогаш го нашол најскапоценото богатство што светот може да го понуди. Човекот е заљубен кога чувствува дека нашол свое и единствено место на овој свет. Прекрасно чувство дека е таму каде што треба, и дека не му треба ништо друго, ниту некој друг.

Ако си ја види душата кога ќе се одрази во нејзините очи, тогаш конечно е дома. Зошто побогу би одел? И верувајте, ниту едно здолниште нема да го одвои мажот од добрата сопруга.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote