in

Папата повикува за бесплатно здравство во целиот свет!

Во првото обраќање на Папата по неговата операција, тој го повика светот да воведе бесплатно здравство за сите.

84 годишниот Папа им се обрати на толпата луѓе од неговиот прозор на десетиот кат во римската болница, една недела откако направи операција. „Можам длабоко да ги почуствувам вашите молитви. Ви благодарам од се срце“ изјави Папата.

„Овие денови, кои ги поминувам во оваа болница, ја видов потребата од добар здравствен систем кој треба да биде достапен за сите нас. Исто како што е во Италија, така треба да низ целиот свет. Да има бесплатно здравство за сите во светот“ порача Папата.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote