in ,

УбавоУбаво

ПАРИЧНИК КОЈ ПРИВЛЕКУВА ПАРИ: Го имаа нашите баби, ЕДЕН ДЕТАЛ на него е поважен од бојата

Парите „сакаат“ паричник со посебен детал! Фенг шуи советува да имате копче за затворање…
Фенг шуи е древно кинеско учење кое ја усогласува енергијата во вселената и на тој начин привлекува среќа, здравје и пари. „Фенг“ значи ветер, а „шуи“ значи вода, а целиот концепт потекнува од една стара песна за односот меѓу човекот и природата.

Целиот систем на принципи има за цел да постигне рамнотежа со нашата околина. Во куќата важно е да има добар проток на енергија, па затоа не смее да биде покриена со мебел. Така е и со чантата што ја носите секој ден – не е добро во неа да чувате стари сметки и непотребни ситници, што го отежнува пронаоѓањето на патот.

 

За паричникот важат посебни фенг шуи принципи. Како што советува древното учење, добро е да се биде црвен, но пресудна е каква форма има.

Најдобар паричник е оној што го имаа нашите баби“, објасни Сандра Дринчиќ, експерт за фенг шуи во емисијата „Утро“ на ТВ Прва. „Тој е малку потесен горе, а поширок на дното и обично се користи за кусур денес. Обично се затвора со метална штипка на врвот и парите се чуваат во тој паричник само за следниот ден.

Според неа, еден од советите е секогаш да чувате три монети во вашиот паричник. Три е симбол на семејството, додека четири не е добар број за паричникот, но е за куќата бидејќи ја симболизира основата на домот.

Банкнотите во паричникот треба да бидат уредно наредени, па дури се советува да се чуваат лажни „активатори“, како што се банкнотите од 500 евра што се продаваат во играчки блокови и банкноти.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote