in

Што?Што?

Парализа на лицето е забележана кај 4 волонтери кои ја примиле вакцината против коронавирус развиена од Pfizer и BioNTech! [ФОТО]

Парализата на лицето е забележана кај 4 волонтери кои имале вакцина против коронавирус развиена од BioNTech, основана од американската фирма Pfizer и турските научници Угур Шахин и Озлем Туречи. Американската администрација за храна и лекови изјави дека не се знае точно што предизвикува парализа на лицето кај пациентите!

Привремена парализа на 4 од испитаниците!

Давајќи изјава за наводите, Американската агенција за храна и лекови (ФДА) изјави дека не се знае точно што ја предизвикало парализата на лицето кај испитаниците. Беше наведено дека ФДА бара од лекарите постојано да ги следат несаканите ефекти на вакцината.

Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği koronavirüs aşısını yaptıran 4 gönüllüde yüz felci görüldü

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote