in ,

WTFWTF Што?Што?

Дали знаевте дека Попај морнарот навистина постоел, се тепал со сите, а имал и многу смешен прекар

Според порталот Србијабијас , морнарот Попај e инспирација од еден вистински лик.Бестрашниот Попја која ја сака својата Олива и во спанаќот наоѓа сила да се бори со лошиот човек Дибек и остави неизбришлив белег на најмладата публика на Македонија, но многумина веројатно не знаат дека Попај навистина постоел.

Авторите на Фејсбук страницата „Легенди на деведесеттите“ откриваат кој е ликот кој стои зад овој цртан лик. – Морнарот Попеј навистина постоел и неговото име беше Френк „Роки“ Фигл. Роден е во Полска во 1868 година. Тој бил морнар од мала возраст, а кога се пензионирал работел во таверна во Честер, Илиноис, каде што имал задача да чисти и одржува ред во кафуле.

 

Тој беше познат како тепач, постојано тепајќи се себеси, поради што имаше деформирано око (Поп-око), што му даде прекар. Тој секогаш пушеше од луле, па затоа што зборуваше се пресели само на едната страна од устата. Децата го обожаваа, а и тој, им ги раскажуваше неговите авантури и беше интересно.

Тој ги раскажа своите многубројни авантури низ целиот свет додека патуваше како морнар, раскажувајќи како честопати се борел и никогаш не изгубил борба – напиши ги администраторите на Legends of the Nineties .

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote