in

Индија успеа да ја дуплира популацијата на тигри за само 12 години!

Светот се восхитува на Индија, државата која неодамна објави дека ја дуплираше својата популација на тигри за само 12 години. Неодамнешното броење на популацијата на тигрите покажа дека во државата ги има 2967 единки, додека во 2007 имаше 1411. Тигрите во дивината покажуваат пораст на нивните популации и во Кина, Непалм Русија и Бутан.

Овие добри вести доаѓаат по опаѓањето на популацијата на тигрите скоро еден век. Тоа ни покажува дека со добар план и работење се постигнува се. Денеска се проценува дека во Азија постојат 3900 тигри кој живеат во дивината, а 70% од нив се наоѓаат во Индија.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote