in ,

Што?Што?

Пораката во шише патувала од Бахамите до Англија 21 година

Шетач на англиска плажа пронашол зелено шише со порака што патувало од Бахамите до Англија цели 21 година, објавија локалните медиуми.

Криспин Бентон бил излезен на прошетка после работа на плажата замок во Фалмут, Англија кога го нашол шишето минатата недела.

Бентон рече дека ја завршил работата во советот за тој ден и дека времето е убаво, „тој отиде во замокот замок на прошетка“.

„Беше плима, па веројатно дојде на брегот тогаш“, рече тој. „Го зедов, а потоа помислив: „О Боже, има порака“ и малку се возбудив“, рече тој.

Студент кој случајно се нашол на плажа го снимил Бентон и двајцата заедно го отвориле шишето.

„Тоа беше писмо од девојка од Канада. Во прекрасна состојба е – шишето беше затворено“, изјави Бентон.

Во рачно напишана порака од девојчето Ана, која во 2001 година имала шест години во времето на пишувањето, таа пишува дека е од Канада, дека ги посетува Бахамите и ги повикува сите што ќе ја најдат да ѝ се јават.

Ве молам не загадувајте“, напишала во пораката еколошки свесната девојка.

На адресата што ја напишала како контакт денес е индустриски комплекс.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote