in

WTFWTF СлаткоСлатко УбавоУбаво СмешноСмешно НервозенНервозен Што?Што?

Астероид кој беше означен како „потенцијално опасен“ од НАСА ќе помине покрај Земјата следната недела!

Потенцијално опасен астероид ќе помине покрај Земјата следната недела, соопштија од НАСА.

Огромниот камен, именуван 2021 КТ1, ќе помине покрај нашата планета на први јуни во попладневните часови и ќе патува со брзина поголема од 60 илјади километри на час. НАСА успеа да процени дека астероидот има дијаметар од околу 150 до 300 метри, што значи дека каменот е во големина колку Ајфеловата кула.

И покрај тоа што беше означен како потенцијално опасен од страна на Американската агенција за вселената, сепак се очекува астероидот мирно да помине покрај нашата планета, бидејќи ќе биде одалечен околу 7 милиони километри од Земјата.

Како ви се допаѓа?

-1 поени
Upvote Downvote