in ,

Што?Што? WTFWTF

Прецизен тест на личноста од Фројд што открива каква личност сте!

Моќта на умот е навистина неверојатна – многу луѓе успеваат да се убедат себеси и другите во нешто што навистина не е точно.

Но, доколку сакате подобро да се запознаете себеси и да добиете објективна проценка на вашите ставови, без разлика што на другите им кажувате нешто друго, направете интересен тест.

Дизајниран е од Зигмунд Фројд, таткото на психоанализата, и се состои од неколку прашања на кои треба да се одговори.

Почнете, запишете (или запомнете) целосно искрени одговори и дури тогаш видете што тие навистина значат.

Важно е да не ги гледате резултатите и да давате искрени одговори, без многу размислување, туку што прво замислувате:

 

 1. Гледате во морето. Вашето прво чувство? Можете да ги затворите очите …

 

 1. Шетате низ шумата и гледате под своите нозе. Како се чувствувате? Времето на одговор да не е повеќе од 30 секунди.

 

 1. Гледате лет на галеби. Што чувствувате?

 

 1. Гледате стадо коњи. Напишете што прво чувствувате, не размислувајте долго.

 

 1. Во пустината гледате ѕид со мал отвор, зад кој се наоѓа оаза. Во овој случај се потребни дела, не мисли, напишете што ќе правите.

 

 1. Повторно пустината. Уморни сте од долгото патување. Гледате сад со вода. Што правите?

 

 1. Изгубени сте во шумата. Се стемнува. Гледате куќа со осветлен прозорец. Што ќе правите?

 

 1. Во магла сте. Како се однесувате, како се чувствувате?

 

Резултатите прочитајте ги подолу:

 

Секое прашање се однесуваше на одреден сегмент од вашиот живот. Вашиот одговор (дејствието што сте го направиле или чувството што првпат се појавило како асоцијација) е одговор на тоа какви сте кога станува збор за важни животни полиња:

 1. Вашиот став кон животот, емоциите, чувствата.

 

 1. Како се чувствувате во вашето семејство.

 

 1. Вашиот однос кон жените.

 

 1. Вашиот однос кон мажите.

 

 1. Ваша основна животна стратегија, цел. Како ги решавате вашите проблеми.

 

 1. Вашиот сексуален живот. Избор на партнер.

 

 1. Вашата подготвеност за брак.

 

 1. Вашиот однос кон смртта.

 

Се разбира, не мора да се согласувате со резултатите. Но запомнете само едно – можете да се лажете себеси и другите колку сакате, но тоа никогаш не можете да го направите со вашата потсвест!

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote