in ,

Што?Што?

Предупредување за проблеми со јајниците и матката: Многу жени го занемаруваат ова, а всушност прават голема грешка!

Проблемите со репродуктивните органи се резултат на бројни вируси и бактерии кои предизвикуваат проблеми доколку има пад на имунитетот. Сепак, она што можеби не сте го знаеле е дека овие здравствени проблеми можат да бидат резултат на потиснати емоции.

Емоциите што ја оштетуваат матката ги одложуваат вашите најдлабоки соништа, желби, ја потиснуваат креативноста. Матката е орган на најдлабоките чувства на жената кон себе и нејзиниот внатрешен свет.

 

Ако имате проблеми со матката, важно е да си поставите две прашања:

Кој од моите соништа го занемарувам, игнорирам?

Каков живот навистина сакам да живеам?

 

Многу е важно да бидете искрени со себе, да ја зборувате и живеете својата внатрешна вистина. Како што ништо во животот не е случајно, а најмалку имињата на делови од нашето тело, јас сакам да им кажувам на жените дека грлото и грлото немаат слично име случајно – со тоа што не ја кажуваме сопствената вистина, ние го потиснуваме незадоволството, незадоволството, страв, несигурност, што подоцна може да се манифестира и како здравје. проблем.

Емоциите што влијаат на јајниците се лоши односи во работата и околината, желба да се однесуваат машки, груби, конкурентни нагони на работа. Секако, амбицијата е здрава, но мора да има ограничување и секој треба да си го најде своето.

Австралиските Абориџини велат дека отровот е сè што е премногу: амбиција, моќ или желба да се докаже. Проблемите со јајниците може да бидат предизвикани од страв и несигурност, финансиска или физичка закана од надворешниот свет, оставање партнер, голем стрес на работа, притисок што не можеме (или поради некоја причина) не можеме да го поднесеме.

Енергијата на простување е длабоко заздравувачка за јајниците – ако некој ве огорчил, ве навредил, најде сила да го пронајдете во себе изворот на loveубов, мир и прошка, не вртете во умот сто пати иста непријатна ситуација или разговор, не повторувај си што би рекла, откажи се
токсични навики на судење и критикување на другите, и кога простувате, целосно заборавајте и никогаш повеќе не враќајте се на тоа.

Ова се емоции кои пречат на радоста на животот, креативноста и можноста да создадете нешто ново, убаво и радосно во вашиот живот, што, често на физичко ниво, може да се рефлектира на јајниците.

Постојаните инфекции и проблеми со кондилома можат да укажат на пад на имунитетот, но и сериозно барање од вашето тело да го смени вашиот животен стил и размислување.

Секако, кога ќе размислиме за гинеколошко здравје на овој холистички начин, ќе напоменам (иако се подразбира) дека работата на емоции не е замена за соодветна терапија и здрав начин на живот, но кога проблемот ќе се врати и покрај сè што е преземено, мора да обрне внимание на поголема слика.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote